Vechtclub Overvecht ten einde

Sinds 1 december 2014 is er nog maar één Vechtclub, namelijk Vechtclub XL op de Europalaan. De Vechtclub in Overvecht waar het allemaal begonnen is bestaat nog wel, maar is niet meer de onze. Ons contract met Sophies Kunstprojecten is eind vorig jaar abrupt beëindigd om wat ons betreft onduidelijke en onredelijke redenen. We zagen echter onvoldoende juridische kansen om ons tegen het besluit te verzetten.

Op termijn zal het loodsencomplex plaatsmaken voor woningbouw. Helaas heeft Sophies Kunstprojecten het ons niet gegund om de exploitatie tot die tijd voort te zetten. Het einde van een tijdperk is dus sneller aangebroken dan we hoopten. Desondanks kijken we met veel plezier terug op alle feestjes, bouwprojecten, voorstellingen, concerten en het contact met onze huurders.

Het was een geweldig speelveld waar we veel blauwe plekken opliepen maar ook de motivatie en ervaring verwierven om de volwassen variant Vechtclub XL op te richten.

foyer2

Vechtclub-Overvecht

Foto’s: Hein Lagerweij en Bram Petraeus