Zondag 24 mei: Zeno van den Broek, Hellvete en Orphax

Op zondag 24 mei brengen in een eerste samenwerking Vechtclub XL, Moving Furniture Records en Gonzo (circus) drie artiesten van het het Nederlandse muzieklabel op het podium. Utrechter Zeno van den Broek, Hellvete uit Gent en de Amsterdamse act Orphax laten horen hoe Moving Furniture Records kan klinken. Het label timmert sinds oktober 2008 aan de weg en omvat 26 releases op het gebied van experimentele elektronische muziek.

Tijdens deze 1e Pinksterdag wordt het nieuwe album van Zeno van den Broek (voorheen Machinist) gepresenteerd. Op het verse ‘Divergence’ zet hij zijn onderzoek naar de ruimtelijke eigenschappen in zijn muziek voort, ditmaal aan de hand van tape-manipulaties en digitale bewerkingen. Verder komt Hellvete (Glen Steenkiste) over uit Gent om zijn microtonale harmonium-drones te laten horen en vult Orphax (Sietse van Erve) de zaal van Vechtclub XL met zijn kille minimale tonen.

Zondag 24 mei – vanaf 14.00 uur. Entree € 7,50.
Reserveren niet nodig, contant betalen aan de deur.

Meer informatie in het Facebook-event.

Moving Furniture - Zeno van den Broek, Hellvete en Orphax

artwork door Quinten Swagerman