This Leo Sunrise presenteert Do Not Always See

Zondag 20 december / 19.30 – 23.00 / Entree: € 5
Kijk ook op Facebook voor actuele informatie over deze avond.

THIS LEO SUNRISE
Na een intense prelease-party in dB’s en het uitbrengen van het goed ontvangen vijfde album Do Not Always See, is het nu tijd voor dit bijzondere releasefeest. This Leo Sunrise bestaat 10 jaar en is beter dan ooit. Drones, alt. folk, indierock, emotie, experiment, snijdende gitaren en rollende drums gelijmd door viool en galmende zang. Live een heftige ervaring, waardoor ze al succesvolle shows deden met o.a. Bonnie ‘Prince’ Billy, Damien Jurado en Great Lake Swimmers. Voor dit optreden worden ze bijgestaan met visuals van huurder Quinten Swagerman, die ook het artwork van het album (uiteraard deze avond te verkrijgen) maakte. De pers zei over Do Not Always See:
– “Prachtige plaat” (3voor12/Utrecht)
– “Hartveroverend (KindaMuzik)
– “Prachtig!” (Written in Music)
– “Muziek die blijft boeien” (Ingeplugd)
– ***** (Music Maker)

DSCF3434

BOYLE
Marten Timan’s Boyle is inmiddels uitgegroeid tot volwaardige (en waanzinnige) band. Verantwoordelijk voor het mooiste minifestival van het jaar (afgelopen september in de Metaal Kathedraal), brengt Boyle een mix van dromerige indiepop en melancholische folk. Tevens net een LP uit (op Sharing Needles With Friends), gebaseerd op de tijd dat Marten in een klein dorpje in Canada verbleef. Jup, dat dorpje heet, niet geheel toevallig, ook Boyle.

DANIELLE LIEBESKIND
Door noise te combineren met performance, improvisatie en spoken word, nemen Danielle Liebeskind en band je op een trip door je psyche. Ga op zoek naar jezelf, terwijl de muziek zich beweegt in het nu. Geen optreden is hetzelfde. Gangbare muzikale conventies worden geschuwd, geluidssculpturen vormen de ervaring in je geest en lichaam, die op dat moment in dezelfde ruimte aanwezig zijn. Zweverig? Nee joh. Een ervaring!

THE WORLD OF DUST
Het laatste album Womb Realm, waarop werd samengewerkt met GBV-producer Todd Tobias, kwam in september uit. Afgelopen jaar speelde Stefan Breuer de kleine, melancholische liedjes kaal en intiem (zei er iemand ‘klassieke singer/songwriter’?) op het podium, vergezeld door geprojecteerde collages. Speciaal voor deze avond belooft The World of Dust een afwijkende show: geen gitaar, maar toetsen. Met een Wurlitzer, samplers en sound modules zal een rustgevende progpop sfeer gecreëerd worden.

poster_tls_crop1this leo sunrise poster 3508x4961

Deze avond is geïnitieerd door Vechtclub XL en Tiny Room Records en wordt ondersteund door de Gemeente Utrecht.