Enter the studio: Rood & Bloem

Carolien Rutgers heeft sinds kort een eigen winkel, Rood & Bloem, bij Vechtclub XL. Ze verkoopt bloemen en woonaccessoires en organiseert workshops.

Carolien werkte lange tijd voor een groot bedrijf voor ze na lang wikken en wegen besloot om haar hart te volgen en voor zichzelf te beginnen, een sprong in het diepe. ‘Als je afstand neemt van de dingen die je normaal doet, komen er opeens hele mooie dingen op je pad, zo is mijn droom ontstaan,’ aldus Carolien.

Enter the sudio of... Rood&Bloem bij VechtclubXLDie droom was een eigen bloemenzaak. En toen dat idee zich eenmaal in haar hoofd had genesteld, kon ze niet anders dan de gok wagen, hoe spannend ze het ook vond. Ze begint te stralen als ze vertelt over hoe ze er stap voor stap voor zorgde dat die droom werkelijkheid werd. Haar advies: omring je met mensen die je steunen en neem de tijd om af en toe een stapje terug te nemen. Blijf niet gevangen in je zogenaamde comfort zone, maar verlies jezelf ook niet in je werk. ‘Het gaat allemaal om balans’, stelt ze.

Opvallend is dat sinds Carolien uit haar comfort zone is gekropen om Rood & Bloem te beginnen, ze gelukkiger is en meer in balans dan ooit tevoren. En dat zie je. Aan de stralende glimlach die permanent op haar gezicht staat en aan het toenemende aantal klanten dat Rood & Bloem weet te vinden.

Door haar winkel te vullen met bijzondere bloemen en planten en door creatieve workshops aan te bieden  – denk aan interieur advies of je eigen terrarium maken – heeft Carolien een niche gevonden waar ze talent voor heeft en die bovendien uniek is in de bloemensector.

Enter the studio van Rood&Bloem in VechtclubXL UtrechtEnter the studio van Rood & Bloem in VechtclubXL

Carolien gelooft sterk in samenwerken met andere creatieve talenten om tot een beter eindresultaat te komen. Ze heeft haar winkel dan ook gevuld met designproducten van haar collega-ondernemers van Vechtclub XL. Daarnaast deelt ze op social media haar kennis en ervaring over planten en styling, erg fijn als inspiratie voor thuis.

Het lijkt er sterk op dat Carolien heeft gevonden waar alle creatieve ondernemers naar zoeken: de perfecte combinatie van zakelijk succes en creatieve voldoening.

Meer informatie over Rood & Bloem.

Binnenkort vind je in het Clubblad het volgende interview met een creatief ondernemer uit Vechtclub XL: Mianne de Vries.


Enter the Studio is een initiatief van Kris Black Design (interviews), Renske Versluijs (styling en fotografie) en Simone van Rees (studio fotografie), in samenwerking met Hustle Creatives (film) en Ghislaine van Drunen (vertaling en eindredactie).