Enter the studio: Moan

Peter en Paul begonnen hun eigen bedrijf om dezelfde reden: voor het avontuur en vanwege de vrijheid om hun eigen keuzes te maken. Hun bedrijf Moan verzorgt branding, on- en offline strategieën, concept, design, interactie en communicatie voor opdrachtgevers zoals de gemeente Utrecht, NU.nl en Stichting KEES.

Moan Enter the studio Vechtclub XL

Ze vinden het belangrijk om de juiste opdrachtgevers te selecteren uit de aanvragen die ze krijgen. Hun advies: ‘Durf nee te zeggen. Kies projecten die goed bij je passen, dat maakt je werk het leukst.’ Maar het kan ook een uitdaging zijn weten ze.

‘Als de meningen verdeeld zijn moet je de klant kunnen overtuigen van jouw ideeën.’ Maar hoe voer je die uit als het budget krap is, of de opdrachtgever afwijkt van de briefing? ‘Stel duidelijke doelen.’ zegt het duo. ‘En als het om budget gaat probeer de klant te overtuigen van de toegevoegde waarde van het project.

Door mee te denken, scherpe vragen te stellen en verder dan de briefing te gaan, proberen Peter en Paul elke keer het beste uit zichzelf te halen.

Hoe zien de mannen van Moan hun toekomst? ‘We willen we een jong team van grafisch ontwerpers aansturen, waarmee we nieuwe avonturen kunnen aangaan en droomprojecten realiseren.’

Meer informatie over Moan.

Binnenkort vind je in het Clubblad het volgende interview met een creatief ondernemer uit Vechtclub XL: All Things We Like.


Enter the Studio is een initiatief van Kris Black Design (interview en concept), Renske Versluijs (styling en fotografie) en Simone van Rees (studio fotografie), in samenwerking met Hustle Creatives (film) en Ghislaine van Drunen (vertaling en eindredactie).