Ontwerpsalon 2018

Zondag 22 en maandag 23 april vond de derde editie van inkoopmarkt de Ontwerpsalon plaats in Vechtclub XL. De ontwerpers uit Vechtclub XL openden hun deuren en een selectie van 25 ontwerpers van buitenaf presenteerden hun werk. Bezoekers konden genieten van live muziek onder het genot van lokaal eten en drinken. Deze combinatie was een groot succes.

Talent ontwikkeling

Voorafgaand aan de beurs werden er workshops gegeven voor de ontwerpers om hen goed voor te bereiden op de beurspresentatie. Hier werden onderwerpen besproken als: positionering en prijsbepaling, storytelling, nieuwsbrieven schrijven en marketingcommunicatie strategie.

Ontwerpsalon 2018

Foto: Renske Versluijs

Trend expo’s

Tijdens de Ontwerpsalon was er keramiek, sieraden, mode-accessoires, grafisch en illustratief werk en interieurproducten te vinden. Ook kon je creatieve workshops volgen. Er waren vier trend expo’s in de kassen van het gebouw: TEXTURE, COLOUR, NOIR en SEXY FOOD. Hierin vond je de highlights van de beurs, samen met werk van lokale kunstenaars. De bezoekers vonden dat dit een goede sfeerimpressie gaf van het werk van de opkomende ontwerpers en kunstenaars.

Ontwerpsalon 2018 Utrecht

De ideale locatie

De Ontwerpsalon is een beurs waarbij ontwerpers hun werk verkopen aan particulieren en winkeliers. Hier is Vechtclub XL een uitstekende plek voor. Met al haar creatieve huurders, restaurant De Klub, brewpub De Kromme Haring en koffiebranders Nordkapp onder één dak, en veel buitenruimte, was het voor bezoekers een inspirerende en aangename dag.

Tijdens de beurs kon je genieten van lokaal eten en drinken zoals de gebrouwen biertjes van De Kromme Haring en de vegan burgers van Rammenas. Op zondag werd de dag gezellig afgesloten met de Utrechtse band Wooden Soldiers.

Ontwerpsalon 2018

Foto: Ruud Vonk

We kijken uit naar de vierde editie van de Ontwerpsalon die begin volgend jaar plaats zal vinden!