Team Talk: Pim Snijdoodt

Team Talk: ontmoet de organisatie achter de Vechtclub! Pim Snijdoodt, hoofd beheerder, vertelt over zijn werkzaamheden en eigen onderneming in onze broedplaats.

Hoe lang werk je al bij Vechtclub?
Tijdens mijn afstuderen aan de HKU zomer 2012 werd ik huurder bij Vechtclub. In deze eerste jaren was Vechtclub in opbouw. Nog niet alle compartimenten waren opgeleverd; de samenstelling van ruimtes en huurders was volop in beweging. Er werd een actieve bijdrage gevraagd in de vorm van vrijwilligerswerk zoals een bardienst draaien in de kantine, onze toenmalige gezamenlijke lunchplek. Dit was voor mij een leuke manier om de andere huurders te leren kennen.

Al snel was er een uitbreiding van de activiteiten in de zaal door de programmering van concerten, lezingen en andere bijeenkomsten. Ook hierbij ben ik toen betrokken geweest; als vrijwilliger tijdens de verschillende bijeenkomsten, in de vorm van ‘zaalwacht’ en voor een bardienst. Door het vertrek van collega Lotte naar Australië heb ik in 2016 tijdelijk een groot deel van haar taken, waaronder de zaalverhuurcoördinatie, op mij genomen. Hierdoor werkte ik op dat moment parttime (en soms fulltime) voor Vechtclub. Momenteel ben ik hoofdzakelijk beheerder.

Wat spreekt jou aan in Vechtclub?
Vechtclub is voor mij een leuke werkplek. Het heeft een prettige sfeer met vriendelijke mensen. De bedrijvigheid is energiek en de creativiteit onder de huurders is uiteenlopend en inspirerend. Veel huurders kennen elkaar onderling, wisselen kennis en ideeën uit en gaan samen opdrachten aan. Daarnaast zijn er nog vaak ontmoetingen buiten kantoortijden. Dit geeft mij energie en maakt het een fijne plek om te zijn.

Wat is het leukste aan je werk?
Mijn werk als beheerder is uitdagend en gevarieerd. Er zijn leuke taken waarbij ik Vechtclub onderhoud en probeer te verbeteren. Ik kan huurders direct helpen en moet vaak praktisch en oplossingsgericht denken. Daarnaast ben ik bezig met  de plannen voor de toekomst en het contact met partijen buiten Vechtclub.

Je bent naast medewerker bij Vechtclub ook huurder. Kan je iets meer vertellen over je werk binnen Oato. En hoe combineer je dit met Vechtclub?
Hoewel Oato. momenteel (met de komst van mijn dochter) even op een laag pitje staat, besteed ik hier het liefst twee dagen per de week aan. Ik doe productonderzoek, maak prototypes en houd het klantencontact warm. Als ik niet in mijn studio zit, dan zit ik wel op kantoor. Je zou de Vechtclub mijn tweede thuis kunnen noemen.

Waarom moeten mensen naar Vechtclub komen?
Om op 17 november te Winterwinkelen, voor de Fuck-up Nights, om bier drinken bij de Kromme Haring, die van tijd tot tijd leuke bands programmeert. Hou het programma in de gaten, want dit alles wil je niet missen!