Succesvolle editie van Winterwinkelen 2018

Een winters zonnetje scheen boven de culturele broedplaatsen van Winterwinkelen, dat afgelopen zaterdag 17 november een drukke vijfde editie beleefde. Op maar liefst vier creatieve locaties – De Stadstuin, De Createur, Kanaal30 en VCXL, konden bezoekers terecht voor unieke geschenken voor de feestdagen en meteen de makers achter hun werk ontmoeten.

Vijf jaar geleden namen Vechtclub XL-huurders Renske Versluijs en Marjolein van Alfen het initiatief voor Winterwinkelen. Zij wilden met dit evenement een alternatief bieden voor de Sint- en Kerstinkopen bij de grote ketens in de stad. Huurders uit het pand openden de deuren om vanuit hun werkplaatsen en ontwerpstudio’s hun producten te verkopen.

 

Nu, vijf edities later, is Winterwinkelen uitgebreid tot een evenement in het gehele Merwede-gebied waar maar liefst 400 creatieve ondernemers gevestigd zijn. Van edelsmeden, bierbrouwers, cartoonisten, fotografen, muzikanten tot aan studio’s vol met ontwerpers in keramiek, hout en textiel.

Ook bij VCXL konden bezoekers terecht voor unieke geschenken voor de feestdagen en meteen de makers achter hun werk ontmoeten, zoals bij Uitgeverij Snor, All Things We Like en meubelmaker De Schurk. Bakkerij Kontjes & Sneetjes bakte zuurdesemoliebollen, en de multimediale installaties van Monobanda en Front404 zorgden voor verrassende ontdekkingen tussen het winkelen door. Dank aan alle bezoekers, ontwerpers en huurders voor een mooie dag!

Foto’s: Bart Koopman