Team Talk: Roswita Warmerdam

Team Talk: ontmoet de organisatie achter Vechtclub XL! Roswita Warmerdam, interim-directeur, vertelt over haar werkzaamheden in onze broedplaats en als freelancer.

Hoe lang werk je al bij VCXL?
Ik ben vanaf april 2018 aan de slag bij Vechtclub XL. In 2014 en 2015 ben ik ook betrokken geweest bij Vechtclub XL. Vanaf begin 2018 was ik opnieuw met directeur Boudewijn in gesprek over de toekomst van Vechtclub XL en zagen we hier een kans om samen te werken. Vandaar dat ik vanaf april 2018 aan de slag ging bij Vechtclub XL om me specifiek bezig te houden met de toekomst van Vechtclub XL. Hoe ziet zoiets eruit? Ik ben bijvoorbeeld veel bij bijeenkomsten, praat veel met de gemeente en ben gericht op zoek naar mogelijkheden om het bestaansrecht van Vechtclub XL nu én in de toekomst te vergroten. Dat is uitgegroeid tot interim-directeur ter vervanging van Boudewijn.

Wat spreekt jou aan in VCXL?
Vechtclub XL is iets om trots op te zijn als inwoner van Utrecht. Het pionieren met een 4500 m2 tellend pand waarin verschillende functies, ten minste 50 creatieve disciplines, een maandelijks programma en een kwalitatief horeca-aanbod terug te vinden is. Het is uniek in Utrecht, maar ook ver daarbuiten. Vechtclub XL heeft een eigenzinnig karakter en heeft een creatieve uitstraling waar professionalisering en ontmoeting centraal staan. Het DNA van Vechtclub XL is terug te vinden in de huurders en dat spreekt mij heel erg aan. Ik zie veel mogelijkheden voor de toekomst om dit nog meer uit te dragen en te onderschrijven.

Wat is het leukste aan je werk?
Mijn werk is heel breed. Het gaat van toekomststrategie tot teambuilding, van huurderscontact tot financiële afspraken, van kerstkaart tot visie. Het is een leuke afwisseling met veel verantwoordelijkheden. Het leukste aan mijn werk vind ik voornamelijk ervoor zorgen dat Vechtclub XL in haar kracht staat en langdurig bestaansrecht krijgt. Dat is een leuke uitdaging met een mooi vooruitzicht.

Je bent naast medewerker bij VCXL ook freelancer. Kan je iets meer vertellen over je werk?
Ik ben o.a. initiatiefnemer van het Utrechts Verbond, Creatief Ondernemend Utrecht, (was) Awesome Utrecht en… DEPOT Utrecht. Daarnaast ben ik als freelance producent al meer dan 10 jaar werkzaam in de evenementenbranche met veel commerciële (o.a. Wrangler, Vedett, Nike etc.) maar ook veel leuke creatieve klussen (o.a. Centraal Museum, ITGWO, ADE etc).

Waarom moeten mensen naar VCXL komen? Heb je een tip voor ze? Leuk event? 
Mensen moeten sowieso naar Vechtclub XL komen voor De Kromme Haring, Nordkapp en De Klub. Alle drie komen ze in mijn top tien van favoriete café, restaurant en koffietent terug. Ja, dit was nog voordat ik werkzaam was bij Vechtclub XL! Daarnaast zou ik aanraden om samen te werken met een van de creatieve bedrijven die gehuisvest zijn in Vechtclub XL, er is hier zoveel talent en expertise aanwezig. Je kan natuurlijk ook de agenda in de gaten houden. Dan zijn er ook mogelijkheden om tijdens een leuk evenement binnen te komen kijken zoals bijvoorbeeld de aankomende Bierclub op vrijdag 21 december of de LoFriday op donderdag 17 januari. Past dat niet in de agenda? Zet dan alvast de Bierclub van 25 januari in de agenda!