Disco Soup Festival 2019

Let’s fill bellies instead of bins! Slow Food Youth Network (SFYN) en Vechtclub XL redden op 19 mei overgebleven groenten van de ondergang. SFYN zet voedselverspilling op de kaart door het organiseren van diverse initiatieven.

Jaarlijks gooien we in Nederland per persoon zo’n 42 kilo goed voedsel in de vuilnisbak. Samen met SFYN vinden wij dat dat anders moet! Tijdens Disco Soup Festival kun je als bezoeker niet alleen soep van ‘restgroenten’ eten, maar ook workshops volgen over bijvoorbeeld fermenteren, groenten wecken of jams maken van ‘oude’ groenten en fruit. Daarnaast is er een initiatievenmarkt met no-wasteproducten van Local2Local, Mesjokke, Kontjes&Sneetjes, Buurtbuik en more to come.

Workshops, lezingen en markt
Tijdens het festival kom je meer te weten over allerlei Utrechtse en landelijke initiatieven die actief bezig zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Zo geeft Instock een masterclass koken met food waste en geeft Too Good To Go een lezing over hun app en het idee hierachter. Ook kun je samen met Vechtclub XL-huurder HUSK Ceramics aan de slag om een eigen soepkom te maken, een eigen recept te visualiseren met Pluc Plaatsman en films te kijken in de minibioscoop van Story2Tell. En er kan natuurlijk ook lekker worden gedanst.

Meer informatie? Check dan ons Facebook event!
Of koop hier je tickets!