Midzomer Festival 2019

Een nieuw festival in Utrecht dient zich aan! Het Midzomer Festival is niet alleen een must go voor iedereen die blij wordt van een festival, het vindt ook nog eens plaats in een bijzonder creatief stuk Utrecht: Merwede. In deze nieuw te ontwikkelen stadswijk is nog volop experiment mogelijk en daar kunnen bezoekers van het Midzomer Festival ook zelf aan bijdragen.

Een dag lang zelf maken en creëren onder het genot van live muziek, lekker lokaal eten en een vers gebrouwen biertje. Kleurige street art en guerrilla gardening ontdekken, workshops stadslandbouw en graffiti volgen of zaadbommen maken waarmee eenieder ook zijn/haar eigen buurt kleur kan geven. Op zaterdag 22 juni 2019 vind het Midzomer Festival plaats en is het feest in Merwede. Bij de 4 creatieve broedplaatsen – Vechtclub XL, Kanaal 30, De Createur en de Stadstuin – is men de afgelopen maanden druk bezig geweest om de buitenterreinen mooier, groener en duurzamer te maken en hebben huurders ideeën uitgebroed over hun ideale stad. Tijdens het Midzomer Festival kunnen bezoekers meedenken over hoe deze stadswijk van de toekomst eruit kan zien en daar zelf kleur aan geven.

Merwede

Merwede is volop in ontwikkeling. Een nieuw te realiseren stadswijk waar nog van alles mogelijk is. Op het Midzomer Festival is iedereen welkom om de wijk mee te maken en te beleven. Voor zowel omwonenden als mensen elders uit de stad is er volop kans om samen met de Makers van Merwede te experimenteren. Bezoekers kunnen kennismaken met hun vakmanschap en met hen planten, verven en bouwen. In Merwede zijn ruim 400 creatieve ondernemers gevestigd, van edelsmeden, bierbrouwers, cartoonisten, fotografen, muzikanten tot aan ontwerpers in keramiek, hout en textiel. Tijdens het Midzomer Festival krijgen bezoekers de kans om een kijkje te nemen bij en kennis te maken met deze creatieve ondernemers en hun ideeën. Merwede is tenslotte een bijzonder creatief stukje Utrecht.

Vechtclub XL

Bij Vechtclub XL kun je terecht op het groene buitenterrein voor een workshop stadstuinieren, een lokale plantenmarkt, filmhuisfilms onder de sterren bij de buitenbios en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes bij Nordkapp Coffee, Brewpub De Kromme Haring en restaurant De Klub. Of doe lekker een dutje in de zon op het stadsstrand! En er zijn de hele dag optredens van bands uit onze Bunker:

This Leo Sunrise (13.45 – 14.30 uur) 
De vaandeldragers van de slowcore en alt. country. Al jarenlang een vaste kracht in het onafhankelijke clubcircuit. Verwacht melancholische zang, bezwerende folk en priemende gitaren van deze Utrechtse zwaargewichten. Prachtplaat Do Not Always See kwam (i.s.m. met Vechtclub XL) al in 2015 uit, maar ze spelen tegenwoordig vooral heel mooi nieuw werk.?

Sherman Oaks (15:15 – 16.00 uur) 
Jonge band rondom het onafscheidelijke songwritersduo Kyon Edelenbosch en Matteo Karkazis. Meerstemmige, fragiele vocalen met af en toe verrassend harde gitaarerupties. Waanzinnige liveband! Om hun eerste EP op te nemen gingen ze naar Californië, voor hun laatste livesessie kozen ze ‘gewoon’ voor Studio Patrick. 

Rogue Minor (16.45 – 17.30) 
Indierock/emo/noise trio waar de geest van Sonic Youth, Swirlies en Cloud Nothings in rond waart. Boegbeeld Ab al-Tamimi is geen onbekende in de Utrechtse scene: naast het spelen in bands en het fotograferen van concerten en artiesten, boekt hij ook live events in Brewpub De Kromme Haring onder de naam Minor Rogue Bookings. Intens en recht uit het hart! 

R. de Selby (18.00 – 18.30 uur) 
Utrechtse drone-folk artiest. Als deze gitaarvirtuoos niet met I Am Oak op stap is, plugt hij zijn akoestische gitaar in zijn versterker, stopt er een batterij effecten tussen en voorziet de luisteraar van een hypnotiserende set. Op het Midzomer Festival rond etenstijd, goed voor de spijsvertering dus. Muzikaal zit het ergens tussen ambient, minimal music en fingerpicking in. Erg bijzonder! 

Wooden Soldiers (19.15 – 20.00) 
Nu-folk uit Utrecht, met longtime Vechtclubber Agnes Loonstra in de gelederen. Wooden Soldiers grossiert in driestemmige samenzang, verrassende geluiden en verhalende liedjes. Opvallend is de breedte waarin ze opereren: pop, americana, bluegrass en wereldmuziek wordt in een enerverend brouwsel gegoten. In 2019 komt eindelijk hun langverwachte debuutalbum uit. 

Kittiwake (20.45 – 21.30) 
Deze electro-formatie is tevens ontstaan de bunker. Volgens hun eigen bio bestaan ze uit “drie vrienden met teveel plannen, teveel ideeën en teveel stemmen in hun hoofden. Kittiwake is bedoeld als muziek zonder regels of restricties, met als enige doel om mensen aan het dansen te krijgen.” En dansen zullen we, op deze afsluiter van het Vechtclub XL programma op het Midzomer Festival. 

Locatie: Europalaan en Kanaalweg – Merwede
Datum: zaterdag 22 juni 2019
Tijd: van 13.00 tot 01.00 uur
Entree: Gratis

Check voor meer informatie en updates onze agenda of het Facebook-event!