Team Talk: Jeroen Reus

Team Talk: ontmoet de organisatie achter de Vechtclub XL!
Jeroen Reus – verantwoordelijk voor het beheer – vertelt over zijn werkzaamheden in onze broedplaats.

Hoe lang werk je al bij VCXL? 
Ik ben sinds Vechtclub XL zich vestigde in het pand aan de Europalaan betrokken bij deze organisatie. Van het aansluiten van een printer tot tijgeren door de kabelgoten om de netwerkbekabeling aan te leggen in gebouw F, ik deed het allemaal. Later was ik ook betrokken bij technische klussen in de Vershal en gebouw C, waar mijn interesse voor elektra een vlucht nam. In 2015 ging ik – in overleg met Boudewijn – in een soort los-vaste aanstelling als ZZP’er werken bij Vechtclub XL. Ik kreeg langzaam maar zeker meer werkzaamheden, zoals het camerasysteem, netwerkbeheer, elektra en klein onderhoud. Leuk! 

Wat spreekt jou aan in VCXL?
Wat mij zo aanspreekt in Vechtclub XL zijn de vele soorten werk die komen kijken bij het onderhouden van een pand. Zeker in combinatie met de vele verbouwingen heb ik veel verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Fijn om zoveel diverse dingen te kunnen doen.  

Wat is het leukste aan je werk?
Wat ik het leukste aan mijn werk bij Vechtclub XL vind is dat ik zo veel verschillende vragen van de huurders krijg. De ene dag ben ik bezig met een afzuiging installeren, dan weer een krachtstroomaansluiting, werkende wifi voor de zalen, een gasveer voor een vaatwasser en nog veel meer. Dit maakt het werk niet alleen leuk, maar ook erg afwisselend. Maar wat ik het allerleukste vind is dat ik door mijn werk een kijkje kan nemen in de werkruimtes van verschillende Vechtclubbers en zien waar zij mee bezig zijn. Op die manier zie je het werk van diverse mensen en kom je met allerlei takken in aanraking. Dat vind ik echt supergaaf!  

Doe je nog ander werk en hoe combineer je dit met VCXL? 
Naast mijn werk bij Vechtclub XL werk ik bij een biotuinder – ook in de technische hoek – en ben ik tussen de bruggen van een garage te vinden. Beide plekken geven me de mogelijkheid om naast mijn studie als professional in meerdere vakgebieden te ontwikkelen. 
Bij de garage ben ik voornamelijk aan het werk als monteur en bij Vechtclub XL ben ik in een socialere werkomgeving te vinden, met ruimte voor mijn interesse voor elektra en ICT.   

Waarom moeten mensen naar VCXL komen? Heb je een tip voor ze? Leuk event?
Mijn favoriete plek bij Vechtclub XL is Nordkapp Coffee. Bij deze koffiebar vergrijp ik me aan Jaspers koffie en de heerlijk verse broodjes van Femke van Kontjes & Sneetjes.