Team Talk: Margriet Colenbrander

Team Talk: ontmoet de organisatie achter Vechtclub XL! Margriet Colenbrander vertelt over haar werkzaamheden in onze broedplaats en als creatieve ondernemer.

Hoe lang werk je al bij VCXL?
Nog maar super kort, sinds 29 september om precies te zijn :) Mijn functie is tijdelijk, zolang Roswita haar welverdiende zwangerschapsverlof heeft. Ik focus mij de komende maanden op de nieuwe locatie en het gebruik van Beton T (de Betonplaats naast de Vechtclub XL). Twee hele toffe projecten, met veel potentie.

Wat spreekt jou aan in VCXL?
Een plek als Vechtclub is voor mij echt onmisbaar in Utrecht. Je voelt gewoon dat er toffe dingen gebeuren en worden gemaakt in het pand. Het samenbrengen van creatieven, levert zoveel moois op. Door een bezoek aan Vechtclub XL raak ik geïnspireerd. Het zorgt ervoor dat ik een andere kijk krijg, wanneer ik mij verdiep in andermans talenten en kwaliteiten. Dat geeft mij altijd veel energie. Dat al die kwaliteiten elkaar ook nog eens versterken binnen Vechtclub XL is naar mijn mening echt een ideale wereld.

Wat is het leukste aan je werk?
Hele leuke collega’s en de ruimte om aan twee nieuwe projecten te mogen werken. De positieve flow binnen Vechtclub XL spreekt mij erg aan. En ondanks de huidige corona situatie blijven denken in (nieuwe) kansen.

Naast Vechtclub XL onderneem je ook nog op andere vlakken. Kan je daar iets meer over vertellen? En hoe combineer je dit met VXCL?
Ik werk als zelfstandig ondernemer bij verschillende culturele en creatieve organisaties, als producent, project manager of zakelijk leider. Vaak binnen muziek/festivals, maar mijn jaar ziet er nu, door corona, net iets anders uit. Gelukkig zijn mijn skills multi-inzetbaar en zodoende dus ook voor Vechtclub XL. Ik werk nu nog voor onder andere Into The Great Wide Open (daarvoor maakte ik dit jaar ‘de Uitzending’) en werk ik voor Stichting Possibilize als zakelijk leider. Hoe dat te combineren? Slim plannen, flexibel zijn en soms even heel hard fietsen om op tijd te zijn.


Waarom moeten mensen naar VCXL komen? Heb je een tip voor ze?
 
Om je diner to go te halen bij de Klub. Al jarenlang mijn lievelingrestaurant met alleen maar goede herinneringen. En zorg ervoor dat je een zuurdesembrood te pakken krijgt! (Zo bak ik ze helaas nog niet zelf).