Team Talk: Malou en Pascale

Team Talk: ontmoet de organisatie achter Vechtclub! Malou en Pascale, van communicatie en marketing, vertellen over hun werkzaamheden in onze broedplaatsen.

Hoe lang werken jullie al bij Vechtclub? En wat houdt jullie rol in?
Vanaf 2018 alweer, wat gaat de tijd snel!! We zijn verantwoordelijk voor de communicatie van Vechtclub. Zowel intern als extern. Dit betekent voornamelijk dat we de website onderhouden, content maken voor de social mediakanalen van Vechtclub en de nieuwsbrief uitsturen. Maar ook dat we meedenken over de positionering van Vechtclub.

Wat spreekt jullie aan in Vechtclub?
Allereerst de mensen: het leuke team en de huurders! Het is echt heel leuk en waardevol om op de hoogte te zijn van wat creatieve ondernemers in Utrecht doen en maken. Daarnaast is de algehele sfeer en het eigenzinnige karakter van Vechtclub XL en Keiland top en het biedt genoeg inspiratie om content te maken. Als laatste is het mooi om te ervaren dat zelfs of misschien wel juíst tijdens corona creatieven hun weg vinden naar Vechtclub en dat we deze maand een nieuwe locatie hebben geopend in Kanaleneiland bomvol creatief talent.

Wat is het leukste aan jullie werk?
Het DNA van Vechtclub zit in haar huurders, dat voel en zie je. Het is fijn om die huurders online een podium te kunnen geven en hun werk te tonen zien aan ‘de wereld’. Ook ligt een van de locaties van Vechtclub – Vechtclub XL – middenin het Merwedegebied. Een plek volop in ontwikkeling. Maar ook een plek met aantrekkingskracht, mede door de aanwezigheid van creatieve broedplaatsen als Vechtclub XL. Het is belangrijk om dit te tonen door middel van goede communicatie.

Waarom moeten mensen naar Vechtclub XL of Vechtclub Keiland komen? Hebben jullie een tip?
Jazeker! Bij Vechtclub ontdek je allerlei creatieve makers uit Utrecht. Ze kunnen je inspireren, je kan werk bij de makers kopen of een workshop volgen bijv. keramiek of houtbewerking. En vergeet niet bier te bestellen bij De Kromme Haring, het eten van De Klub te proberen en het lekkers van Froh in huis te halen.