Team Talk: Lisa

Team Talk: ontmoet de organisatie achter Vechtclub! Lisa, van Coördinatie en verhuur, programma en beheer, vertelt over haar werkzaamheden in onze broedplaatsen.

Hoe lang werk je al bij Vechtclub? En wat houdt jouw rol in?
Ik werk nu ruim 2 jaar bij Vechtclub. Ik ben begonnen met Coördinatie Verhuur waarbij ik veel externe partijen naar de broedplaats kennis liet maken bij Vechtclub XL door middel van workshops en evenementen. Sinds anderhalf jaar ben ik onderdeel van het programmateam waarbij ik breder mee mag denken aan een visie voor de lange termijn en aan programmering in en voor de stad. Sinds kort ben ik ook deel van het beheerteam, waarbij ik binnen Vechtclub een vrouwelijke hand bied in het opknappen van het pand en het buitenterrein.

Wat is het leukste aan je werk? En wat spreekt je aan bij Vechtclub
De ruimte om te leren, ontmoeten en te creëren! Vechtclub is voor mij een ontzettend inspirerende en bruisende plek. Ik ben niets liever dan omringt door mensen die met veel liefde in hun vakgebied te werk gaan. Ik krijg daar veel energie van en zeker wanneer ik zie dat er verbindingen tussen de ondernemers ontstaan zoals samenwerkingen en vriendschappen. Die community is ook hetgeen wat mij blijft drijven bij het maken van intern programma. Ook vind ik het tof dat we met het programmateam van Vechtclub verder kijken dan wat er binnen onze muren gebeurd: in de wijk, de stad en de wereld. Zo ben ik vanuit Vechtclub met veel plezier nauw betrokken bij de Makers van Merwede waarbij we met verschillende broedplaatsen in dit stadsdeel de krachten bundelen om verschillende activiteiten voor Utrechtse makers te organiseren. Ik vind het interessant en van belang om zowel interne- als externe samenwerkingen aan te gaan om een creatief draagvlak te creëren in Utrecht en zeker in een wijk zoals Merwede waar in de nabije toekomst zo veel staat te veranderen. Ik ben blij om te merken dat er sinds corona veel aandacht is gekomen voor de lokale maker en ondernemer en ik kan niet wachten tot we weer de deuren kunnen openen om die trend voort te zetten en kennis te delen!

Waarom moeten mensen naar Vechtclub XL of Vechtclub Keiland komen? Heb je een tip?
Waarom niet? Er gebeurt hier van alles moois: van mooie producten, werkprocessen tot mensen, een goed gesprek of een bezoekje bij onze horeca. Zelf ben ik enorm fan van de koffie van Froh en de biertjes van De Kromme Haring, waarbij je ook nog eens een leuk gesprek cadeau krijgt. De lekkerste toetjes? Die eet je bij De Klub!