Team Talk: Daan

Team Talk: ontmoet de organisatie achter Vechtclub! Daan is artistiek leider van Vechtclub en vertelt over zijn werkzaamheden in onze broedplaatsen.

Hoe lang werk je al bij Vechtclub? En wat houdt jouw rol in?
Ik werk sinds maart 2020 voor zo’n 10 uur in de week bij Vechtclub als artistiek leider. Dit houdt vooral in dat ik als hoofd van het programmateam verantwoordelijk ben voor de programmering, zowel intern voor de communityvorming als ook voor programma’s in de zaal, open voor publiek. Verder houd ik mij bezig met de visie(vorming) voor de langere termijn, veelal in samenwerking met Roswita.

Wat is het leukste aan je werk? En wat spreekt je aan bij Vechtclub?
Vechtclub heeft zo’n grote diversiteit aan verschillende ondernemers, expertises, projecten en verhalen, dat voelt als een bijna onuitputtelijke schatkist waar we met z’n allen onderdeel van zijn. Daar kunnen wij als programmateam veel mee doen, en moeten we nog meer mee gáán doen. Het was natuurlijk voor ons inhoudelijk gezien vanwege Covid een lastig jaar waarin weinig kon, maar nu lijkt het toch eindelijk de goede kant op te gaan. We hebben als programmateam veel verschillende dingen op de plank liggen die we nu stapje voor stapje kunnen gaan uitvoeren, en daar kijk ik enorm naar uit. De aankomende maanden staat er veel te gebeuren! Ik heb al veel plezier in het werken voor Vechtclub, maar eigenlijk denk ik dat het leukste aan mijn werk nog moet gaan komen…

Waarom moeten mensen naar Vechtclub XL of Vechtclub Keiland komen? Heb je een tipje?
Laat ik voorop stellen: volgens mij is er nog veel te winnen om mensen van buitenaf kennis te laten maken met wat er allemaal in de twee locaties van Vechtclub gebeurt. We stellen ons dan ook ten doel om Vechtclub beter op de kaart te zetten als dé creatieve broedplaats van Utrecht. Enerzijds door ons naar binnen te keren en de onderlinge verbinding tussen de Vechtclub-ondernemers te versterken en elkaar te inspireren, anderzijds door programma te organiseren waarmee we publiek naar Vechtclub toe trekken. Een tipje? Dan kan ik meerdere dingen opnoemen. Bijvoorbeeld de meer bekende bierclubs die binnenkort weer zullen gaan starten of Podiumdorst dat ondertussen al loopt. Maar ook de programmareeks Creativiteit Ontleed dat zal gaan starten in september, waarbij we in onze zaal (open voor publiek) op meerdere avonden en met verschillende inhoudelijke partners gaan onderzoeken wat creativiteit nu precies is. En dan zijn er nog veel andere programmaonderdelen die opgestart zullen gaan worden, dus genoeg om naar uit te kijken!