Podiumdorst

Dit jaar hoor je verdeeld over zestien avonden waar de werelden van indie, DIY, slowcore, folk en noise zich heen bewegen aan de hand van Utrechtse en (inter)nationale acts. De volgende editie vindt plaats op dinsdag 18 april. Kom langs, en koop hier je tickets!

I Am Oak (NL) | indiefolk

Thijs Kuijken, de spil van semi-soloproject annex indiefolk-groep I Am Oak, groeide op in het Brabantse Bergeijk en werd muzikaal volwassen in Utrecht. De natuur – en dus niet de stad – dicteert de klank en de kleur van zijn werk, wat resulteert in prachtige, verstilde luisterliedjes die even intiem als wonderschoon zijn en internationaal hoge ogen gooien. Op 23 mei komt Thijs je solo meevoeren, eentje om mee te maken voor fans van Sufjan Stevens en Bon Iver.

Immen (NL) | indiefolk

Immen, die tot voor kort optrad onder haar eigen naam Clasine Haringsma, is een nieuwe folk-act uit Utrecht die deze maand een split-EP uitbracht op het nieuwe Plato Utrecht Records met Bo Menning. Ze maakt mysterieuze, melodieuze liedjes die lekker landen bij liefhebbers van Big Thief, Cate Le Bon en Waxahatchee.

De Podiumdorstplanning

  • 6 juni: The Fire Harvest, Toby Goodshank, Leslie Graves
  • 20 juni: Thistle Sifter, Giobi Quendas
  • 4 juli: Sinks, Ilsha