Beton-T deelt elke maand €2500- en 3600m2 uit!

Dat fantastische programmaplan waar je maar geen geld voor hebt? Dien het in bij Beton-T en meld je aan als Stadscurator. De komende tien maanden delen we namelijk elke maand €2500,- startbudget uit aan bijzondere en experimentele plannen – van muziek tot markt, fashion tot sport, film tot dans. Of gewoon alles door elkaar. 

Beton-T biedt plek aan originele ideeën die verrassen en verbinden, en daarvoor hebben we programmabudget beschikbaar. Dat kunnen we gebruiken om zelf te programmeren, maar nog veel liever bieden we de stad de kans om het podium over te nemen. Daarom stellen we tot en met juni 2023 elke maand €2500 én ons terrein met al haar basisfaciliteiten – barren, een podium en geluidssysteem, toiletten, een filmprojector en een witte wand om op te projecteren, you name it – ter beschikking aan de initiatiefnemers worden uitgekozen als de 10 Stadscuratoren van Beton-T. 

Hoe word ik Stadscurator? 

Tot en met juni volgend jaar kun je vóór 1 september, 1 oktober, 1 november (enzovoort, you know the drill) je idee indienen via dit formulier. Daarin stellen we je een paar korte vragen en kun je beknopt je idee uit de doeken doen. Of je nu in je eentje bent, een klein initiatief runt of een gevestigde naam bent maakt daarbij niet uit. Als jij en je idee geselecteerd worden, krijg je het startbudget om je programma mee te realiseren. Een mooi basisbedrag dat je eventueel kunt aanvullen met ticketverkoop. 

Er zijn maar een paar beperkingen waar we mee te maken hebben: het aantal decibel dat je project produceert, een maximum van 1000 bezoekers, en de eindtijd van 23.00 uur. Ook moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. That’s it. Buiten dat zijn we op zoek naar zoveel mogelijk variatie. Dus bedenk erop los, combineer disciplines en ideeën, en deel je wat je van plan bent. Wie weet wordt jij dan een van de 10 Stadscuratoren. 

Niet uitgekozen? Niet getreurd, want je idee is nog steeds hartstikke welkom bij Beton-T en je kunt het gewoon indienen via de reguliere weg. We hanteren lage tarieven voor kleine partijen en jonge organisaties en in overleg is er veel mogelijk. Laat je dus vooral niet afschrikken!