Podiumdorst: 12 december!

Dit jaar hoor je verdeeld over zestien avonden waar de werelden van indie, DIY, slowcore, folk en noise zich heen bewegen aan de hand van Utrechtse en (inter)nationale acts. De volgende editie vindt plaats op maandag 12 december vanaf 20:00 uur. Kom langs, en koop hier je tickets!

Holophrase | singer/songwriter

Holophrase is het soloproject van Ruth Clemens, ook lid van de Utrechtse garage/surf-band Evy & the Assholes. Als Holophrasecreƫert ze lagen drone en ambient met enkel een saxofoon en een paar effecten, die je meevoeren in haar bijzondere geluidswereld.

The World of Dust | indiefolk

The World of Dust is het project van muzikant, kunstenaar en Podiumdorst-programmeur Stefan Breuer uit Bilthoven. Hij maakt slaapkamerfolk met invloeden uit de lo-fi, prog-rock en psychedelica. Zijn liedjes hebben een serene, zachtaardige sfeer en zijn aangekleed met weelderige arrangementen. Op de laatste plaat Gaman worden enkel akoestische instrumenten gebruikt als harmonium, banjo, saxofoon en zingende zaag. Gaman werd door De Subjecivisten terecht als het ‘magnum opus uit zijn oeuvre’ bestempeld. Tijdens de afsluitende Podiumdorst speelt The World of Dust als vijfkoppige band (met leden uit I am Oak, Combo Qazam, Boyle en Herrek) de liedjes van dit album. Ideaal voer voor fans van Mount Eerie, Bill Callahan, Red House Painters, Robert Wyatt en Guided By Voices.

De Podiumdorstplanning