Gezocht: Communicatiecoördinator Vechtclub

We zijn per direct op zoek naar een bevlogen Communicatiecoördinator die onze creatieve broedplaatsen kan helpen bloeien. 

Vechtclub is een Utrechtse broedplaats waar creatieve ondernemers zich kunnen ontplooien verdeeld over twee bijzondere locaties: Vechtclub XL en Vechtclub Keiland. Je vindt er een creatieve microkosmos waar meer dan 170+ makers werken, bouwen, bedenken en een betaalbaar thuis vinden voor hun beste ideeën. Van keramist tot architect en houtbewerker tot fietsenmaker. We herbergen hier tientallen ateliers, het experimentele stadsplein Beton-T, koffiebranderij Nordkapp, brewpub De Kromme Haring, restaurant De Klub en ruimtes voor exposities, evenementen en experimentatie. Er valt dus een hoop te beleven en vertellen in een stad en een sector die continu in beweging zijn. Daar kun jij integraal onderdeel van worden.

Functieomschrijving

Als Communicatiecoördinator ben je verantwoordelijk voor al onze communicatie. Intern en extern, online en offline, en van creatie tot monitoring. Je bepaalt samen met het team en de directie de juiste communicatiestrategie, toon en uitstraling. Met je creatieve blik en je netwerk zorg je ervoor dat Vechtclub nog meer opvalt, en geeft alles wat we vertellen vorm. Van de interne en externe nieuwsbrief tot social posts en de website. Je ondersteunt de organisatie bij de promotie van onze evenementen en Beton-T, en geeft handen en voeten aan interne projecten. Denk aan het opzetten van de nieuwe website of het opzetten van langetermijnplannen voor de marketing. Kortom: je wordt een belangrijke speler in alles wat we doen en vertellen! 

We overwegen om deze functie op te splitsen in twee rollen. Eén die zich richt op het coördineren van content en het bewaken van het overkoepelende verhaal, en één die zich richt op productie en creatie. Je hoeft dus niet per se de duizendpoot te zijn die alles feilloos beheerst – wie weet werk je wel beter in tandem of als duo!

Wat je gaat doen 

 • Op basis van de communicatiestrategie maak je een aangescherpt plan voor de komende periode. 
 • Je gaat zelfstandig aan de slag met de social media-kanalen en websites van Vechtclub en Beton-T, en houdt ze voortdurend bij. Waar nodig heb je contact met huurders of het team om content te verzamelen.
 • Je maakt een contentplanning die je zelf vult en beheert. 
 • Je produceert content voor de online kanalen van Vechtclub en stuurt waar nodig freelancers aan om die content te produceren.
 • Je houdt contact met het team zodat evenementen en updates op tijd worden opgevangen en gedeeld kunnen worden met een groter publiek.
 • Je verzorgt de maandelijkse interne nieuwsbrief en eens per kwartaal de externe nieuwsbrief.
 • Indien nodig schrijf je persberichten en stuur je ze uit.
 • Je ziet kansen om Vechtclub en Beton-T nog meer in de picture te zetten en benut.

Functie-eisen

 • Je hebt affiniteit met de doelstelling van Vechtclub en het werken in een klein team in een creatieve omgeving. 
 • Je hebt aantoonbaar relevante werkervaring in de marketing en/of communicatie.
 • Je bent gestructureerd, zelfstandig, verantwoordelijk en hebt oog voor detail. 
 • Je bent enthousiast, sociaal, communicatief en weet ook je mannetje te staan.
 • Je bent representatief en klantvriendelijk.
 • Je kunt overweg met Adobe-apps of Canva en hebt oog voor vormgeving. 
 • Je kunt goed schrijven en de tone of voice van Vechtclub snel eigen maken. 
 • Je hebt kennis van WordPress, social media en Mailchimp.
 • Je kunt via factuur of payroll worden uitbetaald. 
 • Je woont in Utrecht.

Je start halverwege maart 2023 (exacte startdatum in overleg) en bent eerder die maand al beschikbaar voor een overdracht met de huidige Communicatiecoördinator. 

We bieden

 • Een uitdagende, sociale en afwisselende opdracht.
 • De mogelijkheid om de dynamische spil in een maatschappelijk betrokken organisatie en creatieve werkomgeving te worden.
 • Een bruisende plek waarin verschillende netwerken bij elkaar komen en waar veel gebeurt. 
 • Een passende vergoeding. 
 • Een warm en fijn team.
 • De functie wordt bij voorkeur ingevuld door een freelancer. De verwachte werkdruk is ongeveer 16 uur per week. De maandelijkse vergoeding zal €2240,- excl. BTW zijn.

Meer informatie over de organisatie vind je hier. Meer informatie over de functie kun je opvragen bij Roswita Warmerdam via 06-2821120. Je sollicitatie en motivatie met CV kun je t/m 24 februari 2023 mailen naar Roswita via roswita@vechtclub.nl. De gesprekken zullen op 1 & 2 maart plaatsvinden.