Elise de Leede

interactief ontwerp, theater

Elise de Leede

Vechtclub Keiland

E-mail

Ruimte: W12

Elise de Leede is dramaturg, maker en activist. Na een bachelor in Media & Cultuur te hebben behaald aan de Universiteit Utrecht studeerde ze door binnen de master ‘Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy’ om dramaturgische technieken te onderzoeken die worden ingezet voor het aanwakkeren van een zelfreflectieve houding in interactief theater.

Tijdens en na haar studie was Elise werkzaam bij theaterstichting Adelheid&ZINA onder leiding van Adelheid Roosen als regie- en dramaturgieassistent en productieleider bij verschillende voorstellingen en installaties. Begin 2021 vertrok Elise naar IJsland, om zich daar binnen het kader van een 3maandelijkse opleiding te focussen op haar eigen makersstem. Hier begon ze onder andere met beklimmen van lantaarnpalen als een politieke act, wat wordt voortgezet onder de titel _This streetlight is now conquered._

Elise maakt performances, performatieve installaties, video-installaties en happenings in de publieke ruimte, altijd gedreven door ofwel een utopisch verlangen dan wel een borrelende boosheid. Naast het maken van eigen werk is ze dramaturg en werkt ze graag samen met andere collectieven en makers.