Fabien Petiot

Studio Beau Travail

FABIEN PETIOT

Vechtclub XL

E-mail

Website

Ruimte: Vechtclub XL E2.1

Sinds 2013 houdt Fabien Petiot zich bezig met projecten en het ontwerpen van producten waar industrie en ambacht samenkomen. Dit komt voort uit het constante dialoog dat hij voert als enerzijds kunsthistoricus en anderzijds productontwerper met een passie voor materialen en alle technische processen die daarbij komen kijken.

 

Zijn projecten omvatten experimentele stukken, publieke decorontwerpen en op maat gemaakte stukken voor gerenommeerde interieurontwerpers en verzamelaars. Fabien is te zien in Mouvements Mordernes gallery in Parijs. Hier stelt hij stukken tentoon die ook te zien zijn op grote internationale kunstbeurzen zoals PAD Art + Design (Parijs en Londen) en The Salon (New York). Daarnaast werkt Fabien ook regelmatig mee aan groepstentoonstellingen, georganiseerd door Mouvements Modernes in Parijs.

Met Studio Beau Travail bracht Fabien in 2020, naast zijn exclusieve producties, ook een collectie op de Nederlandse markt die beschikbaar is voor breed publiek. Met Beau Travail wordt bedoeld ‘Uitstekend werk!’ of als je het ironisch bekijkt: ‘Wat een puinhoop!’. Een knipoog naar de zorgvuldige keuze voor materialen en de innovatieve technieken die gebruikt worden voor zijn ontwerpen.