Nut & Bolt

interactief ontwerp, productontwerp en -realisatie

Nut & Bolt

Vechtclub XL

E-mail

Website

Ruimte: F1.19

Nut & Bolt is een ontwerp- en maakstudio voor interactieve producten. De studio is gericht op het tastbaar maken van het onalledaagse door middel van vooruitstrevende interacties, elegante vormen en slimme technieken.

 

Nut & Bolt helpt bedrijven, ontwerpers en kunstenaars met conceptvorming, ontwerp en technische uitvoering van interactieve producten. Door ervaring met interactie-ontwerp, sensoren, ledverlichting en internet of things is het mogelijk snel tot resultaat te komen. In de eigen werkplaats worden in kunststof en hout prototypes gemaakt, die tot leven worden gebracht met Arduino’s, Raspberry Pi’s of zelfontworpen elektronica.

Pristitrope

Pristitrope: samenwerking met Quinten Swagerman (ook uit Vechtclub XL) waarin de 19e eeuwse zoötroop opnieuw wordt uitgevonden. Dit apparaat met 16 LCD-schermen laat een animatie zien als je eraan draait. Nut & Bolt verzorgde de volledige uitvoering van de techniek tot de fysieke verschijningsvorm.

AVG invisibility glasses

Invisibility Glasses: voor AVG maakte Nut & Bolt een serie brilmonturen die je onzichtbaar maken voor digitale gezichtsdetectie. Infraroodleds en reflecterend materiaal schoppen beveiligingscamera’s en telefooncamera’s in de war.

WifiDowsingRod

Wi-Fi Dowsing Rod: een wichelroede die onzichtbare Wi-Fi-signalen zichtbaar maakt. De wichelroede begint te scannen zodra je hem oppakt. Concept door Mike Thompson, technische uitvoering door Nut & Bolt.

FI_Stripe

Stripe: een lineaire klok met leds. Je dag wordt als een vollopende tijdbalk getoond en laat tevens de afspraken uit je digitale agenda zien. Concept, prototype, software en elektronica door Nut & Bolt.