Rose Ellis en Daan Kleijn

muziek

Roos Plaatsman

Vechtclub Keiland

E-mail

Website

Ruimte: K15

Rose Ellis en Daan Kleijn zijn muzikanten en spelen over de hele wereld. Rose is zangeres, songwriter en tekstschrijver en Daan is gitarist. Lees hieronder verder voor meer informatie.

 

Rose Ellis is zangeres, songwriter en tekstschrijver. De afgelopen tien jaar werkte ze in New York City en is recentelijk terug verhuisd naar Nederland. Ze studeerde aan het Prins Claus Conservatorium en ontving een Master of Arts van the Aaron Copland School of Music in New York. Haar debuutalbum ‘Like Songs Like Moons’ kwam in 2017 uit en de release van haar tweede album staat gepland voor 2022. Ze trad o.a. op in Smalls Jazz Club, Mezzrow, The 55 Bar, The Museum of Women in the Arts, The public Theater. Rose Ellis gebruikt haar studio in de Vechtclub Keiland voor zelfstudie, het schrijven van teksten en composities en het geven van zanglessen.

Website Rose Ellis

Daan Kleijn groeide op in Groningen waar hij studeerde aan het Prins Claus Conservatorium. Tijdens zijn studie ontving hij vele prijzen zoals de Northern European Jazz Talent Award. Dankzij een beurs van het Huygens Talent Program kreeg hij de kans om zijn studie voort te zetten aan de prestigieuze New York University. Tegenwoordig werkt Daan Kleijn als gitarist over de hele wereld en verdeelt hij zijn tijd tussen Nederland en New York City. Hij treedt regelmatig op in de beroemde jazz clubs van New York, zoals de Blue Note, Birdland en Smalls Jazz Club. Hij speelde met jazz grootheden als Rodney Green, Billy Drummond, Sam Yahel, Rich Perry, Glenn Zaleski en Mike Rodriquez, toerde in Azië, de VS en Europa en geeft geregeld masterclasses.

Website Daan Kleijn