Studio Toon Welling

productontwerp en -realisatie

Toon Welling

Vechtclub XL

E-mail

Website

Ruimte: F1.19

Studio Toon Welling is een ontwerpstudio die zoekt naar spanning in constructie en beeld.

 

De spanning, die soms letterlijk zichtbaar is door het gebruik van touw en andere keren alleen te voelen is, levert een visueel spektakel waarvan moeilijk te zeggen is wat het zo intrigerend maakt.

Studio Toon Welling maakt objecten voor in de openbare ruimte, werkt samen met interieurarchitecten en realiseert eigen producten. In de eigen werkplaats worden prototypes en producten gemaakt. Tevens is er een netwerk van creatieven waar intensief mee samengewerkt wordt.

Bound Basics Shelves

Bound Basics Shelves: De kast uit de Bound Basics-serie, een serie meubels waarin touw de enige verbinding is.

Temporaries

Temporaries: Uit een onderzoek naar polyhedrons is deze serie lampen van flinterdun hout ontstaan. Hier afgebeeld de dodecahedron. Samenwerking en productie in samenwerking met Andrius Sta, ook uit de Vechtclub XL en Jonathan Kraayeveld.

Palidome

Palindome: Een gespiegelde spitsboogconstructie die de blik vangt en verder leidt.

Kapitaal

Kapitaal: Een wandmeubel voor Kapitaal; de ruimte moet kunnen fungeren als winkel en op gezette tijden door één persoon kunnen worden weggeschoven zodat er ruimte is voor evenementen. In samenwerking met Zakenmaker en Atelier Gsbrt.

Construction

Construction: Een render van een studie-object, waarin touw de enige verbinding is, hier voorgesteld als een object voor de openbare ruimte.