Archief
Beton-T

Betonnerie: de nieuwe Tweedekansmarkt in Utrecht!

VECHTCLUB - 2023-04-30_betonnerie_©-juri-hiensch_9679

Al begonnen aan je voorjaarsschoonmaak en je huisraad, kledingkast en vinylverzameling aan het uitpluizen? Of kun je juist niet wachten om nieuwe vintage schatten te scoren? Goed nieuws: je hoeft niet meer naar de Amsterdamse IJhallen of ergens anders buiten Utrecht af te reizen. In ons eigen ‘stadsie’ kun je vanaf 30 april elke laatste zondag van de maand naar de Betonnerie, dé nieuwe tweedekansmarkt voor iedereen.

De Betonnerie is de perfecte manier om op zondag te ontstressen, oude en nieuwe vrienden te ontmoeten en ook nog eens je huisraad te verduurzamen. We bieden niet alleen een platform voor tweedehands spullen, maar stimuleren ook ontmoeting en verbinding tussen mensen uit verschillende wijken en culturen en hopen bij te dragen aan een beter milieu en een gezonde lokale economie!

Tweede leven
De Betonnerie wordt gehouden op Beton-T, het nieuwe, experimentele stadsplein van Utrecht. Van kleding en meubels tot planten en upcycled producten: met z’n allen creëren we een tweede leven voor vintage schatten die voor anderen ‘rotzooi’ zijn geworden. Het is een knusse, laagdrempelige en lokale markt waar iedereen welkom is. Je kunt komen om net die ene unieke lp of jarenzestiglamp te scoren of om gewoon ongedwongen bij te kletsen met goede koffie. Iedereen die producten een tweede kans wil geven, kan spullen aanbieden, zowel particulieren als groene, grotere namen.

Vlooienmarkt-plus
Naast al het moois dat je kunt scoren of verkopen, is er ook goede muziek, en zijn er volop hapjes en drankjes, verzorgd door creatieve horeca-ondernemers. Plus: we hebben een aanvullend programma, waarbij we je laten zien hoe makkelijk (en vooral leuk) het is om te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan een repair café, of een DIY fietsenmakerij.

Wie en wat?
Wat kun je zoal scoren of verkopen op de Betonnerie?

Denk aan:
☮ kleding;
☮ meubels;
☮ vinyl;
☮ kleingoed/huisraad;
☮ planten;
☮ kinderspullen en speelgoed;
☮ producten die niet verkocht kunnen worden/deadstock;
☮ upcycled producten;
☮ (houdbaar) eten.

Save the dates
Verkopen op de Betonnerie? Of gewoon lekker rondneuzen? Noteer dan alvast de volgende acht zondagen, en deadlines in je agenda:

zondag 30 april
zondag 28 mei
zondag 25 juni
zondag 30 juli
zondag 20 augustus
zondag 24 september
zondag 29 oktober Deadline aanmelden 2 oktober
zondag 26 november Deadline aanmelden 1 november

Locatie: Beton-T, Europalaan 2B (3526KS, Utrecht).
Beton-T: meer info over het experimentele stadsplein Beton-T vind je hier: https://betont.nl/agenda
Markttijden: 11.00 – 17.00 uur
Aantal stands: 40 – 100
Verwachte bezoekers: tot 1.000 op een marktdag.
De selectie: we maken een selectie waarbij we zoeken naar de perfecte mix tussen vaste en wisselende standhouders. Hoe leuker en creatiever je stand, hoe meer kans dat we (meerdere data) met je samen willen werken.

Vul het onderstaande formulier in, en we nemen z.s.m. contact met je op.

Vragen? Mail naar amber@vechtclub.nl

Tot snel op de Betonnerie!