Ondernemerschap, het is zo’n term die je vaak voorbij hoort komen als het gaat over werken in de culturele en creatieve sector. Maar wat betekent het nou eigenlijk en hoe kan je je eigen ondernemerschap versterken?
Tijdens de BROED Talk Ondernemerschap: succesverhalen en mislukkingen komen vier ervaringsdeskundigen uit verschillende hoeken van de culturele en creatieve sector vertellen over hun ervaring met het opbouwen van een bedrijf of zelfstandige werkpraktijk. Het gaat niet alleen over succesverhalen, maar ook over mislukkingen. Er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met de sprekers en andere bezoekers.
Naderhand sluiten we af met een borrel om 17.00 uur, het eerste drankje krijg je van ons!
Deze talk wordt georganiseerd door Utrecht Creative Community (UCC). Een netwerk van Utrechtse culturele en creatieve professionals, organisaties en opleiders. Samen willen we een leven lang ontwikkelen toegankelijk maken voor alle culturele en creatieve professionals in de regio Utrecht.
Start 15.00 uur
We beginnen de BROED Talk Ondernemerschap met een keynote speaker. Daarna komen vier ervaringsdeskundigen uit verschillende hoeken van de culturele en creatieve sector vertellen over hun ervaring met het opbouwen van een bedrijf of zelfstandige werkpraktijk. Ze vertellen in twee rondes hun verhalen aan verschillende tafels, dus je kan zelf kiezen wiens verhaal je wil horen. Het gaat niet alleen over succesverhalen, maar ook over mislukkingen. Er is ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met de sprekers en andere bezoekers.
Keynote – Job Kühlkamp
De keynote spreker en moderator van deze talk is Job Kühlkamp. Bij het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) ontwikkelde hij samen met illustrator Mart Veldhuis het project Andermans Schuld. Een doorlopend artistiek onderzoek naar de wereld van schuld en waarde, waarover hij meer komt vertellen.
Dina Ziad-Westmaas
Dina Ziad-Westmaas komt vertellen over haar ervaringen als mede-oprichter en artistiek directeur van de presentatie-instelling OP& (lees:open) en het SOUK Utrecht Festival. Zij ziet kunst als een middel om gesprekken op gang te brengen, een ruimte voor reflectie te bieden, en mensen uit te nodigen om hun perspectief op de wereld te bevragen. Hoe je vanuit die gedachte plannen ontwikkelt en waar je dan tegenaan loopt, komt Dina vertellen.
Tim van den Hoed
Hij is oprichter en eigenaar van De Utrechtse Boekenbar (2017), een onafhankelijke boekhandel gespecialiseerd in literatuur, kunst-, foto- en kookboeken. Hij komt vertellen over de samenwerkingen die De Utrechtse Boekenbar aangaat en de evenementen die zij zelf organiseren. Wanneer verkoopt iets uit? En wanneer ga je ergens niet mee verder?
Jens Gijbels
De managing director van Fundamentals Academy, een creatief bureau dat zich inzet voor de versterking en professionalisering van de creatieve industrie. Daarnaast ontwikkelt Fundamentals programma’s voor het bedrijfsleven rondom design maturity, ontwerpkracht, het zetten van een (werk)cultuur, of vergroten van innovatie. Waar je tegenaan loopt bij het runnen van zo’n bureau, komt Jens vertellen.
Nienke Huitenga
Zij is een immersive regisseur en producent. Haar ontwerpen komen voort uit een voorliefde voor hoe vernieuwende technologie ons begrip van mens-zijn verandert of aanscherpt. Daarnaast cureert ze een programma voor FilmForward en Playgrounds op het gebied van immersive en XR, en adviseert ze verschillende festivals als programma-adviseur. Nienke gaat in op de kansen en uitdagingen van werken met nieuwe technologie en hoe je makerschap combineert met andere taken en wat daarbij de obstakels zijn.
17.00 uur
Einde programma en start borrel