Logeertuin voor buitenplanten

De Roverstuin is een initiatief van Stichting Struikroven. Het is een logeertuin voor bestaande buitenplanten die door bewoners een nieuwe bestemming kunnen krijgen. De Roverstuin biedt een oplossing voor het verdwijnen van bestaand groen dat makkelijk een tweede leven kan krijgen. In plaats van dat de planten in de groenbak belanden of wordt afgevoerd naar de composteerder, worden ze beschikbaar gesteld in de Roverstuin en daarmee voor de buurt. Alle Utrechtse bewoners mogen hier gratis planten halen en brengen om ze een tweede leven te geven. De Roverstuin wordt gevuld met planten die anders verloren gaan bij sloop of herinrichting, uit de openbare ruimte, bewoners die hun tuin opnieuw inrichten of kneusjes van tuincentra of kwekers.

VECHTCLUB - Tannowitkamp-65

Hoe werkt het?
Je kan op iedere dag en op ieder moment langskomen bij Beton-T (Koningin Wilhelminalaan 4) om planten te brengen of te halen bij de Roverstuin. Met borden en een omheining staat aangegeven welk gebied de Roverstuin is.

Kom je plant(en) brengen?
1. Zoek een een vrije plek in de aangegeven stroken met omheining.

2. Schep genoeg aarde weg om de plant diep genoeg in te planten (spades vind je naast de Roverstuin).

3. Dek de wortels goed af met aarde en geef de plant water (gieter + water te halen bij Vechtclub).

Kom je plant(en) halen?
1. Zoek een plant of meerdere planten uit in de aangegeven stroken met omheining.

2. Schep de plant breed rondom uit de grond (spades vind je naast de Roverstuin).

3. Neem de plant(en) mee naar de nieuwe bestemming. Plant deze in een ruim gat en geef regelmatig water. je plant(en) halen?

Je hebt een plant een nieuwe bestemming gegeven. En het is helemaal gratis!