Communicatie
Fotografie
Journalistiek
Marketing
Vechtclub XL

Lilian van Rooij Fotografie

Portretfotograaf.

VECHTCLUB - Lilian van rooij by marieke duijsters - uitsnede liggend-lowres - lilian van rooij
Website
Email

Het liefst fotografeer ik mensen in hun eigen omgeving. Daar zijn ze het meest zichzelf. Ik stel de personen voor mijn lens graag op hun gemak: elk portret krijgt mijn volle aandacht. Door goed gebruik te maken van de omgeving kan ik met mijn foto meer vertellen over die persoon. Ik improviseer met wat ik ter plekke aantref: welke lijnen, kleuren en lichtinval zie ik, hoe kan ik die inzetten voor een mooi beeld?

Mijn camera brengt mij op veel verschillende plaatsen: in scholen en bedrijven, musea en theaters, in een dans- of TV-studio of buiten in de natuur. Ik fotografeer voor heel uiteenlopende organisaties: omroepen, uitgeverijen, ontwerp- en communicatiebureaus. Ook werk ik vaak direct voor bedrijven en zzp’ers, bijvoorbeeld als er foto’s nodig zijn voor websites, bij interviews, een re-branding of voor een nieuw campagnebeeld. De omgeving is iedere keer anders, maar steeds staat bij mij de mens centraal.

Ook mijn vrije werk draait om het tonen van mensen in hun omgeving. Met mijn serie REK, over professionele dansers, won ik een Photo Academy Award. De foto’s zijn gepubliceerd in Volkskrant Magazine en geëxposeerd in New York tijdens fotofestival Photoville. De laatste jaren heb ik meerdere boeken gemaakt over het thema adoptie en pleegzorg. De projecten ‘Mano Mano’ en ‘Dit huis is een thuis’ en ‘Als Broers en Zussen’ zijn allen in boekvorm uitgegeven. In mijn vrije werk maak ik meestal portretten bij een interview, en werk ik samen met schrijvers. Mijn meest recente boek is ‘Indische Blik’ een project van Kirsten van der Poel, met daarin interviews en foto’s van Indische Nederlanders van de derde generatie.

Naast mijn werk als fotograaf ben ik ook beschikbaar als mentor voor fotografen. Samen met collega Vincent Boon ben ik initiatiefnemer van CreativeTalks, een mentorservice voor fotografen. Fotografen, ervaren danwel startend, moeten op het gebied van ondernemen vaak zelf het wiel uitvinden. Wij kijken als ervaren en betrokken vakgenoten met hen mee en geven zo onze ervaring en onze liefde voor het vak door! Ben je fotograaf? Kom dan ook een kijkje nemen op onze mooie website CreativeTalks.nl!