Vechtclub heeft twee creatieve broedplaatsen: Vechtclub XL en Vechtclub Keiland. Met meer dan tachtig werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, evenementenzaal, een vershal en verschillende horeca zijn we sinds 2012 een plek van betekenis voor creatief ondernemerschap in Utrecht.

 

Creativiteit Ontleed

Vechtclub organiseert de programmareeks Creativiteit Ontleed, waarbij er in zeven avonden ingegaan wordt op wat creativiteit is en welke waarde dit kan vertegenwoordigen. Elke avond doen we dit vanuit een andere invalshoek, waarbij relevante experts aan het woord komen en met elkaar (en publiek) in gesprek gaan.

Lees verder

Flexwerken

Werkplekken voor ondernemers die geen vaste werkruimte zoeken, maar voor een korte periode in Vechtclub XL willen werken.

Meer informatie

Aankomende events bij Vechtclub

Art Match | 26 septemberArt Match is een expositie waarbij een huurder van Vechtclub samen met een alumnus van de kunstopleiding de zaal ter beschikking krijgen om te experimenteren en eigen creaties te exposeren. Zondag 29 augustus a.s. presenteert kunstenaar Mila haar expo: “Amuse” en presenteert kunstenaar Silvana het experience diner “How Do You Eat” samen met gastartiest Jose Hopkins. In de maand september vindt Art Match op twee zondagen plaats: 12 september en 26 september, beide…

Lees verder

Art Match

Art Match is een multidisciplinaire expositie in grote zaal van Vechtclub XL in Utrecht waar samenwerken, experimenteren en kunstenaarschap centraal staan. Deze expositie wordt ingericht door twee kunstenaars die een nieuwe samenwerking aangaan: een net afgestudeerde kunstenaar en een huurder uit Vechtclub.

Lees verder

Team Talk: Daan

Team Talk: ontmoet de organisatie achter Vechtclub! Daan is artistiek leider van Vechtclub en vertelt over zijn werkzaamheden in onze broedplaatsen.

Lees verder

Onmisbare samenwerkingen tussen huurders van Vechtclub

Door de diversiteit aan huurders bij Vechtclub XL, ontstaan er unieke samenwerkingen en producten. Van het maken van campagnes tot het ontwerpen van meubels die coronaproof zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen expertise en die weten ze goed bij elkaar te vinden. Bij Vechtclub XL hebben we een groot aantal samenwerkingen, hieronder hebben we er een paar voor je uitgelicht.

Lees verder

Livestreamen bij Vechtclub XL

Toch graag je event, vergadering of seminar door laten gaan? Sinds kort hebben we in samenwerking met Baretta Media in de grote zaal een livestream ter beschikking. We bieden 3 verschillende sets aan: tafelgesprekken (talkshow setting), presentatiesetting en interview setting met banken. Wil je meer weten over livestreaming bij Vechtclub XL? Neem contact op via verhuur@vechtclubxl.nl

Lees verder

Grafische superhelden bij Vechtclub XL

Achter de deuren van Vechtclub XL hebben we veel hardwerkende creatievelingen. Het aanbod is divers, van ontbijtservice tot schoenmaker. Je kan het zo gek niet bedenken en daar zijn we trots op! Wat hebben wij allemaal in huis als het gaat om graphic design?

Lees verder

Le Guess Who? komt naar Vechtclub XL

Na een jaar van stilte is het (wereld)vermaarde Le Guess Who? terug in de stad, en om die terugkeer luister bij te zetten heeft de organisatie het stadsfestival U? op poten gezet. Op zaterdag 13 november kun je op het terrein van Vechtclub XL gratis terecht voor muziek, de Vechtclub Maker Market en nog veel meer. Van 11 t/m 14 november maakt Le Guess Who? in verschillende wijken in Utrecht programma in samenwerking met lokale…

Lees verder

Flexwerken

Werkplekken voor ondernemers die geen vaste werkruimte zoeken, maar voor een korte periode in Vechtclub XL willen werken.

Meer informatie