Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator

Beton-T deelt €2500 en 3600 m² uit!

Wat zou jij organiseren als je beschikking krijgt over een enorm terrein met talloze faciliteiten én een budget van €2500?

Loop je al jaren rond met een fantastisch programmaplan dat blijft liggen wegens geldgebrek? Of loopt je fantasie al jaren over met allerlei ideeën maar weet je niet hoe ze handen en voeten te geven? Op Beton-T dagen wij jou uit om iets nieuws te proberen en delen we een startbudget plus het terrein kosteloos uit aan een selectie pioniers, zogeheten ‘stadscuratoren’, die dit volledig omarmen. In 2023 startten er twee programma’s: het stadscuratoren programma voor iedereen met een vernieuwend plan en het stadscuratoren springplankprogramma, speciaal voor jongeren tussen de 14 t/m 27 die voor het eerst iets willen organiseren. Uit dit programma zijn er nog een paar plekjes over, die we in 2024 tot uitvoering brengen.

Foto: Tussen Wij en Ik, voorstelling door stadscurator Coco van der Wiel. Fotograaf Daan Kamerman.

Meld je aan als stadscurator
VECHTCLUB - Daka - 'tussen wij en ik' performance dag-101

Beton-T biedt plek aan originele ideeën die verrassen en verbinden. En daarvoor hebben we programmabudget beschikbaar. Dat kunnen we gebruiken om zelf te programmeren, maar als experimenteel stadsplein bieden we veel liever iedereen uit de stad de kans om het podium over te nemen. Daarom stellen we in 2023 elke maand €2500 én ons terrein met al haar basisfaciliteiten – barren, een podium en geluidssysteem, licht, toiletten en een filmprojector – ter beschikking aan initiatiefnemers die buiten de gebaande paden treden. Of je nu in je eentje bent, een klein initiatief runt of een gevestigde naam bent maakt niet uit. Zo lang je iets nieuws wil proberen wat je anders waarschijnlijk niet gedaan krijgt, maak je kans één van de tien stadscuratoren van Beton-T te worden!

____________________

Er zijn maar een paar beperkingen waar we mee te maken hebben: het aantal decibel dat je project produceert, een maximum van 1000 bezoekers, en de eindtijd van 23.00 uur. Ook moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. That’s it. Buiten dat zijn we op zoek naar zoveel mogelijk variatie. Dus bedenk erop los, combineer disciplines en ideeën, en deel je wat je van plan bent. Wie weet wordt jij dan een van de vijftien stadscuratoren!

Niet uitgekozen? Niet getreurd, je idee is nog steeds meer dan welkom bij Beton-T en je kunt het gewoon indienen via de reguliere weg. We hanteren lage tarieven voor kleine partijen en jonge organisaties en in overleg is er veel mogelijk. Laat je dus vooral niet afschrikken

VECHTCLUB - Tannowitkamp-30
VECHTCLUB - Tannowitkamp-74
VECHTCLUB - Tannowitkamp-23
VECHTCLUB - Kunstgebit_final-264 (1)