Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator
Word stadscurator

Beton-T deelt €2500 en 3600 m² uit!

Wat zou jij organiseren als je beschikking krijgt over een enorm terrein met talloze faciliteiten én een budget van €2500?

Loop je al jaren rond met een fantastisch programmaplan dat blijft liggen wegens geldgebrek? Of loopt je fantasie over met allerlei ideeën maar weet je niet hoe ze handen en voeten te geven? Op Beton-T dagen wij jou uit om iets nieuws te proberen en delen we een startbudget plus het terrein kosteloos uit aan een selectie pioniers, de zogeheten ‘stadscuratoren’. In 2023 startten er twee programma’s: het stadscuratoren programma voor iedereen met een vernieuwend plan en het stadscuratoren springplankprogramma, speciaal voor jongeren tussen de 14 t/m 27 jaar die voor het eerst iets organiseren.

De aanmeldingen voor het stadscurator programma van 2024 zijn nu geopend. Lees snel verder voor meer informatie.

Foto: Tussen Wij en Ik, voorstelling door stadscurator Coco van der Wiel. Fotograaf Daan Kamerman.

VECHTCLUB - Daka - 'tussen wij en ik' performance dag-101

Over het stadscuratorschap

Beton-T biedt plek aan originele ideeën die verrassen en verbinden. En daarvoor hebben we programmabudget beschikbaar. Dat kunnen we gebruiken om zelf te programmeren, maar als experimenteel stadsplein bieden we veel liever iedereen uit de stad de kans om het podium over te nemen. Daarom stellen we elke maand €2500 én ons terrein met al haar basisfaciliteiten – barren, een podium en geluidssysteem, licht en toiletten – ter beschikking aan initiatiefnemers die buiten de gebaande paden treden. Of je nu in je eentje bent, een klein initiatief runt of een gevestigde naam bent, het maakt niet uit. Zo lang je iets nieuws wil proberen wat je anders waarschijnlijk niet gedaan krijgt, maak je kans één van de stadscuratoren van Beton-T te worden!

Selectievoorwaarden

  • Aanmelddeadline: 1 juli 2024
  • Maximaal 1000 bezoekers
  • Maximale eindtijd 23:00
  • Je moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel
  • We geven voorkeur aan evenementen die gratis, verbindend, diversifiërend of vernieuwend zijn

Niet uitgekozen? Niet getreurd, je idee is nog steeds meer dan welkom bij Beton-T en je kunt het gewoon indienen via de reguliere weg. We hanteren lagere tarieven voor kleine partijen en jonge organisaties en in overleg is er veel mogelijk.

VECHTCLUB - Tannowitkamp-30
VECHTCLUB - Tannowitkamp-74
VECHTCLUB - Tannowitkamp-23
VECHTCLUB - Kunstgebit_final-264 (1)