Archief

Roswita Warmerdam is de nieuwe directeur-eigenaar van de Vechtclub

VECHTCLUB - 2022-03-28_vechtclubxl-team_©juri-hiensch_2432

Dit is een nieuwsbericht uit ons archief. Originele publicatiedatum: 22-02-2022

Roswita Warmerdam is – met terugwerkende kracht – vanaf 1 januari 2022 de nieuwe directeur-eigenaar van Vechtclub!

Ze was hiervoor een van de initiatiefnemers van het Utrechts Verbond, DEPOT Utrecht en Creatief Ondernemend Utrecht, en werkte als freelance projectmanager voor creatieve en commerciële partijen als het Centraal Museum en Vice. Sinds 2014 was ze al weleens bij Vechtclub te vinden, om in 2018 het stokje als algemeen directeur over te nemen.

Grote toekomstplannen

De komende tijd duiken Warmerdam en haar team vol in de ontwikkeling van mooie nieuwe toekomstplannen. Zo wil ze de deuren van Vechtclub vaker openen om de kracht van broedplaatsen en creativiteit te delen met de stad – en de stad meer betrekken bij wat er binnen gebeurt. Ook is ze van plan om de interne community verder te verstevigen en meer samenwerkingen aan te gaan, en wordt er hard gewerkt aan het vormgeven van de illustere betonplaat op het terrein Vechtclub XL. Daarover later meer.

Warmerdam hoopt van Vechtclub het creatieve hart van Utrecht te maken door “veel samen te werken, benaderbaar te zijn en in te spelen op de behoeftes in de stad. Maar vooral door te doen. We faciliteren ruimte, maar zijn nog veel meer dan dat; bij Vechtclub staat verbinding, professionaliteit, creativiteit en samenwerking centraal. Er is een grote behoefte aan ruimte. En in een stad die zo in trek is en zo’n groeidrift heeft, staan creatieve partners onder druk. We willen van betekenis zijn voor hen. Ook worden we veel benaderd omdat er te weinig ruimte is voor een podiumfunctie. Dat zijn onze allereerste prioriteiten, waardoor we hopelijk het creatieve hart van de stad kunnen laten kloppen.”

Broedplaatsenconvenant

Haar eerste wapenfeit als directeur-eigenaar was daarom ook de opzet en mede-ondertekening van het eerste Broedplaatsenconvenant van Nederland, dat op 4 februari werd gesigneerd door de 15 broedplaatsen in de stad en de Utrechtse wethouders van Cultuur en Vastgoed. Het doel van het convenant is het waarborgen van betaalbare ruimte voor kunst en creativiteit in de stad, en de realisatie van 80.000 extra vierkante meters waarin makers kunnen bouwen, bedenken en exposeren – in welke vorm dan ook.