Beton-T verwelkomt muzikale & culturele talenten Utrecht met Studio-T

VECHTCLUB - Tannowitkamp-247

17 augustus om 17:00 opent Studio-T haar deuren op het stadsplein Beton-T. Studio-T is een mobiele geluidsstudio met podium, dat een platform biedt aan artiesten in alle soorten en maten: van DJ’s, podcastmakers en muzikanten tot theatermakers en vertoningen van films. De omgebouwde SRV-wagen, volledig uitgerust met DJ-set, speakers, microfoons, andere geluidsinstrumenten en een uitklapbaar podium, zal dienen als aanvulling van het Beton-T terras en als stage op de evenementen bij Beton-T. 

In het openingsweekend: 17, 18 en 20 augustus, kan er volop genoten worden van muzikale programmering. Zo heeft Studio-T op vrijdag drie Utrechtse collectieven: Guitig, Eindstation en Temporary uitgenodigd om de avond te cureren. Tijdens de Betonnerie, de maandelijkse tweedekansmarkt op Beton-T op zondag 20 augustus, is Studio-T ook geopend. 

Studio-T is opgericht met de missie om het onopgemerkte talent van Utrecht een podium te bieden. Roswita Warmerdam van Beton-T licht toe: “We merken dat we bij Beton-T ontzettend veel aanvragen krijgen die we nu nog niet kunnen bedienen. Met Beton-T willen we het stadsplein creëren voor de hele stad. Dat kunnen we pas zijn wanneer we ook een beginnend DJ-collectief, de nog-studerende theatermaker, maar ook een gerenommeerde naam die iets nieuws uit wilt proberen een plek kunnen bieden.” Studio-T vult een gat in de Utrechtse cultuurwereld: ieder talent, hoe ‘onbekend/bekend’ dan ook, krijgt de kans om hun talent aan een publiek te laten zien.

Naast een podium voor talent heeft Studio-T een aangrenzend horecaterras op het experimentele stadsplein Beton-T. Studio-T en het bijbehorende terras zullen afwisselend van donderdag t/m zondag geopend zijn met een diverse programmering. Op donderdagen is er ruimte voor jong talent, op vrijdagen stellen curatoren uit de Utrechtse cultuurwereld het programma samen en in de weekenden is er een vrije programmering, afhankelijk van de evenementen op Beton-T.
Hiermee krijgt de wijk Merwede een bruisende culturele en muzikale toevoeging. 

Meer informatie over Studio-T, aanmelden als artiest, het programma en de actuele openingstijden is te vinden op de website: Studiot.site.