Beton-T

Derde seizoen experimenteel stadsplein Beton-T van start met knallend openingsweekend op 19, 20 en 21 april

VECHTCLUB - Olympus digital camera

Doe mee aan een skate contest, pak je moment bij de open decks, vind vintage parels op tweedekansmarkt De Betonnerie, sport en speel bij Disco Apenkooien en geniet van diverse live muziek van jonge makers vanuit mobiele geluidsstudio Studio-T. En dat helemaal gratis. Je vindt het bij het openingsweekend van Beton-T op 19, 20 en 21 april.

Twee jaar geleden startte Roswita Warmerdam, eigenaar van Vechtclub, met een klein team Beton-T: een experiment om ruimte terug te geven aan de stad. Tot dat moment was er in heel Nederland nog geen plek waar structureel ruimte was voor wild variërend programma in de buitenlucht.

Concreet is Beton-T een betonnen plaat van 3600 m2 in Merwede. Het is een plek waar cultuur, beweging, educatie, groen, ontspanning en verwondering naast elkaar kunnen leven. Mensen en partijen uit de stad krijgen hier de vrijheid om eigen programma te organiseren. Van sport, exposities en workshops tot multidisciplinaire optredens, markten en filmvoorstellingen. En dat met een lekker drankje in je hand. Niets is te gek. 

“Beton-T voelt bijna on-Utrechts. Het is een rauw stukje stad waar ruimte is om te experimenteren, en waar veelal gratis programma te bezoeken en te organiseren is in de buitenlucht”, aldus Flo Hollander, projectmanager van Beton-T. 

Een deel van de activiteiten uit het openingsweekend zet zich voort in het vaste programma. Zo bezoek je Studio-T elk weekend en struin je elke maand op de razendpopulaire Betonnerie. Ook luister je in de komende maanden naar voordrachten van De Utrechtse Boekenbar of volg je een workshop beeldhouwen van Tichaonana. Daarnaast weten ook grotere evenementen als Loose Ends en No Diggity de locatie te vinden. Wanneer er geen programma is vult het plein zich met skaters, graffiti-artiesten en mensen uit de buurt die samen een balletje trappen. 

Openingstijden, het volledige programma van het openingsweekend én het komende seizoen vind je op www.vechtclub.nl/agenda. Dagelijks op de hoogte blijven? Volg @betont.utrecht op Instagram.